>
>

Credite pentru Studen╚Ťi ÔÇô Este Posibil ├«n Rom├ónia?

Mul╚Ťi studen╚Ťi se confrunt─â cu cheltuieli suplimentare ├«n timpul anilor de studen╚Ťie. ├Än unele cazuri, ace╚Ötia pot fi nevoi╚Ťi s─â apeleze la ├«mprumuturi pentru a face fa╚Ť─â acestor costuri. ├Äns─â, este oare posibil s─â g─âse╚Öti un astfel de produs ├«n Rom├ónia?

De obicei, studen╚Ťii sunt persoane f─âr─â o surs─â stabil─â de venit, motiv pentru care ace╚Ötia sunt considera╚Ťi “nebancabili” de c─âtre b─ânci, adic─â nu li se permite accesarea unui ├«mprumut. Unica lor ╚Öans─â de a primi un ├«mprumut f─âr─â un venit stabil este s─â apeleze la o institu╚Ťie financiar─â nebancar─â (INF).ÔÇĘ├Än acest articol vom vorbi despre ├«mprumuturi pentru studen╚Ťii f─âr─â loc de munc─â stabil ╚Öi vom prezenta toate posibilit─â╚Ťile/avantajele unui asemenea credit. Afl─â totul despre ├«mprumuturile pentru studen╚Ťi aici!

 

E╚Öti Student ÔÇô Pentru Ce Ai Nevoie de Bani?

 

Aceast─â ├«ntrebare a fost probabil adresat─â de sute ╚Öi chiar mii de ori: “Esti student! De ce ai nevoie de bani?” Odat─â ce devin studen╚Ťi, ├«n mare parte din cazuri, tinerii sunt pe cont propriu. Sau cu un ajutor insuficient din partea p─ârin╚Ťilor. De la costuri de trai p├ón─â la cele de ╚Öcolarizare, majoritatea tinerilor ├«nv─â╚Ť─âcei ├«╚Öi asum─â aceste cheltuieli. Iat─â doar c├óteva dintre cele mai importante motive pentru care studen╚Ťii au nevoie de bani:

Costuri de ╚ścolarizare

De╚Öi majoritatea institu╚Ťiilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt superior din Rom├ónia sunt “de stat”, ├«n multe cazuri studen╚Ťii sunt nevoi╚Ťi s─â pl─âteasc─â taxe de ╚Öcolarizare pentru a urma cursurile unei facult─â╚Ťi ├«ntruc├ót locurile la buget sunt limitate. Suplimentar fa╚Ť─â de cursurile obi╚Önuite, op╚Ťionalele sau chiar alte cursuri de specializare, presupun plata unei taxe. ├Än aceste cazuri, studen╚Ťii au nevoie de un ├«mprumut pentru studii.

Cheltuieli de Cazare

De╚Öi mul╚Ťi studen╚Ťi ├«╚Öi pot g─âsi cazare la c─âmin, unde pre╚Ťurile sunt mult mai mici fa╚Ť─â de o chirie obi╚Önuit─â, nu exist─â suficiente locuri de cazare pentru to╚Ťi studen╚Ťii sau distan╚Ťele sunt prea mari pentru a fi o op╚Ťiune. Nemaivorbind de situa╚Ťia ├«n care ace╚Ötia pot r─âm├óne f─âr─â un loc ├«n c─âmin. ├Än acest caz, studentul va fi practic obligat s─â ├«nchirieze un apartament ├«n cazul ├«n care nu tr─âie╚Öte sau nu vrea s─â tr─âiasc─â cu p─ârin╚Ťii s─âi.

Materiale Didactice

Din p─âcate pentru tinerii studen╚Ťi, toate materialele didactice ╚Öi echipamentul de care se vor folosi pe parcursul celor 3-4 ani de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt vor fi cump─ârate de ace╚Ötia, din banii lor proprii. Aici intr─â din nou ├«n joc creditele pentru studen╚Ťii, f─âr─â girant, care permit studentului s─â pl─âteasc─â pentru toate materialele didactice acum ╚Öi s─â returneze banii mai ├«ncolo.

Transport

├Än cele mai multe cazuri, studen╚Ťii c─âl─âtoresc ├«ntre cas─â ╚Öi universitate pentru a fi prezen╚Ťi la seminarele ╚Öi cursurile facult─â╚Ťii. Costurile de transport sunt o parte important─â din bilan╚Ťul financiar al unui student, de aceea, ace╚Ötia pot avea nevoie de un ├«mprumut pentru studen╚Ťi pentru transport, fie acesta ╚Öi public.

Creditarea la Organiza╚Ťii de Microfinan╚Ťare ÔÇô Avantaje

 

Creditarea la organiza╚Ťiile de micro finan╚Ťare, de altfel unica posibilitate rapid─â ╚Öi real─â a unui student de a primi un credit, are o sumedenie de avantaje despre care nu se vorbe╚Öte pe c├ót ar trebui. Iat─â doar 5 dintre ele:

  • Accesibilatea: Institu╚Ťiile de micro finan╚Ťare sunt specializate ├«n furnizarea de credite pentru persoanele cu venituri mici sau f─âr─â istoric de credit. Acest lucru face ca ├«mprumuturile s─â fie mai accesibile pentru studen╚Ťii care nu au un istoric de credit solid. ├Än unele cazuri, IFN-urile pot chiar furniza un ├«mprumut f─âr─â dob├ónd─â studen╚Ťilor.
  • Flexibilitate: Institu╚Ťiile de micro finan╚Ťare ofer─â, de obicei, op╚Ťiuni de rambursare flexibile. Acestea permit studen╚Ťilor s─â pl─âteasc─â ├«mprumutul ├«ntr-un mod care se potrive╚Öte cu veniturile ╚Öi situa╚Ťia lor financiar─â. Unii studen╚Ťi pot chiar lua un ├«mprumut pentru studii ├«n str─âin─âtate, ceea ce ├«i poate ajuta at├ót pe termen scurt c├ót ╚Öi pe termen lung.
  • Posibilitatea de a investi in afaceri sau proiecte: Studen╚Ťii sunt, de obicei, unele dintre cele mai ambi╚Ťioase persoane pe care le cuno╚Öti. Ace╚Ötia sunt plini de energie ╚Öi dorin╚Ťa de a ac╚Ťiona. De aceea, unii dintre ei sunt dispu╚Öi s─â ├«nceap─â o nou─â afacere sau proiect chiar ├«n timpul studiilor superioare. Un ├«mprumut pt studenti va predispune capitalul ini╚Ťial pentru ca acesta s─â-╚Öi urm─âreasc─â dorin╚Ťa.

Ce Trebuie S─â Faci Pentru a Nu Fi Refuzat?

 

Un student care dore╚Öte s─â ob╚Ťin─â un credit de la o companie de micro finan╚Ťare ar trebui s─â urmeze c├ó╚Ťiva pa╚Öi importan╚Ťi:

  1. Cunoa╚Öte-╚Ťi op╚Ťiunile: ├Änainte de a ├«ncerca s─â iei un credit, trebuie s─â studiezi pia╚Ťa de creditare. Este foarte important s─â cercetezi ╚Öi s─â compari toate op╚Ťiunile pe care le ai, deoarece multe companii pot s─â nu fie dispuse s─â-╚Ťi dea un credit din start.
  2. ├Ändepline╚Öte cerin╚Ťele: Fiecare companie de micro finan╚Ťare va avea propriile cerin╚Ťe pentru acordarea unui credit. Acestea pot include v├órsta minim─â, venituri minime sau alte criterii specifice. Asigur─â-te c─â ├«ndepline╚Öti toate cerin╚Ťele ├«nainte de a solicita un credit.
  3. Pregătește documentele necesare: Asigură-te că ai toate documentele necesare înainte de a aplica pentru un credit. De obicei, vei avea nevoie cel putin de cartea de identitate.
  4. Aplică: Trimite cererea pentru un credit online, atașând toate documentele necesare și fișierele solicitate. Apoi, așteaptă răspunsul, care ar trebui să fie unul aproape instant.

Concluzie

├Än concluzie, este evident faptul c─â un ├«mprumut pentru studen╚Ťi luat de la o companie de micro finan╚Ťare este cea mai bun─â decizie pentru acoperirea unor cheltuieli de zi cu zi sau cheltuieli nea╚Öteptate. Lua╚Ťi ca exemplu HoraCredit, o companie de micro finan╚Ťare care permite studen╚Ťilor ob╚Ťinerea unui credit de studii. ├Äns─â, ├«nainte de a accesa un credit, g├ónde╚Öte-te dac─â vei putea rambursa banii la termen.

TOP ARTICOLE
credit renovare casa
Cum s─â face╚Ťi un buget pentru proiectul de renovare al casei
Investi╚Ťii
Investi╚Ťii potrivite pentru persoanele cu v├órste ├«ntre 20 ╚Öi 30 de ani
Credit Cluj
Viitorul creditului online nebancar în Cluj
imprumut-fara-venit
Strategii pentru achitarea unui credit fara venit
credit pentru nesalariati
Prezentarea general─â a op╚Ťiunilor de creditare pentru ╚Öomeri
credite online pe 6 luni
├Än╚Ťelegerea ├«mprumutului online pe 6 luni
credit non stop
Evolu╚Ťia accesibilit─â╚Ťii la credite non stop
mobil credit
Rolul și impactul creditului de pe telefonul mobil în România
credite cu aprobare imediata
├Än╚Ťelegerea ├«mprumuturilor cu aprobare imediat─â
am nevoie de bani
├Än╚Ťelegerea cheltuielilor neprev─âzute